Tänä keväänä tuntuu tänne koto-Suomeenkin rantautuneen oikein laihdutusbuumi. Ensin tuli Suurin pudottaja. Sen jälkimainingeissa tuntuu tulleen muutamat maksulliset nettilaihdutuspalvelut, kuten keventäjät ja kiloklubi.

Kysyntää maksullisille palveluille ilmeisesti riittää, koskapa jopa 74% suomalaisista kokee olevansa ylipainoisia. Tämän tutkimuksen näin eilen tekstitv:llä, enkä sitä netistä etsimisestä huolimatta löytänyt. Uutisessa kerrottiin, että vaikka suomalaiset ovatkin ylipainoista kansaa, ja lihavuus on kansantauti, ei ylipainoisia noin paljon ole. Mikä saa normaalipainoisen ihmisen näkemään itsensä ylipainoisena? Mikä on tässä yhteiskunnassa vikana kun ihmisen minäkuva vääristyy?

Itsekin sorrun välillä surkuttelemaan omien läskieni kanssa. Järki kuitenkin kertoo, etten kuitenkaan ole ylipainoinen, ja suurimman osana ajasta olenkin ihan tyytyväinen vartalooni. Ainoa todellinen ongelma lienee se, että olen omenavartaloinen. Se taas tarkoittaa sitä, että kaikki ylimääräinen rasva kerääntyy vararenkaaksi vatsan ympärille. Ja tämä viskeraalirasva sisäelimien ympärillä on sitä terveydelle kaikkein vaarallisinta tyyppiä. Tämän asian kanssa kun on tarkkana, niin eiköhän se siitä sitten.

On se vaan niin, että toimiva ja terve kroppa on niitä kallisarvoisimpia asioita mitä meille on annettu. Eilen sain tästä asiasta muistutuksen vakavasti sairaan ystävän tilan huononemisen myötä. Omaa kehoa tulisi rakastaa ja kohdella sitä sen arvon vaatimalla tavalla.

Terveellisesti, hellien ja hoitaen, that's my motto. Oma kroppa kullan kallis.