Blogikulttuuri on sitten hauskaa ja mielenkiintoista. Huomaan jääneeni hommaan koukkuun, suunnalta jos toiselta. Tykkään kirjoittaa omaa blogiani ja tykkään seurata muiden blogeja. Joitain huomioita olen tässä puolentoista kuukauden bloggauksen jälkeen tehnyt.

Linkit:

Olen huomannut, että ns. hyvän postauksen tunnusmerkkeihin kuuluu, se että siinä on sopiva määrä linkkejä. Linkit pitää osata sijoitttaa tekstin lomaan sopivasti, eikä tyyliin "Näillä sivuilla tänään surffasin:". Linkkaus on mielestäni oikein kiva juttu, tekee postauksesta paljon moniulotteisemman. Itsekin olen jonkinverran yrittänyt linkittää asioita jos toisiakin.

Kuvat:

Kuvaut postauksessa antavat myös lisää eloa ja visuaalisuutta jutulle. Mutta ne ovatkin sitten kinkkisempi juttu. Muistan jostain hämärästi internet-oikeuden tunneilta, että toisten sivuilta ei saa mennä kuvia kopioimaan ilman lupaa. Tässä syy miksi en ole uskaltanut tännekauheasti muualta tulleita kuvia sivuille laittaa. Vaikkakin kyllä olisin halunnut, vaikkapa sykemittariani hehkutellessa olisi ollut kiva laittaa kuva blogiin, niin olisi jutun juoni hahmottunut paljon paremmin. Joku voisi minulle tarkemmin tämän lakipykälän selostaa, miten se homma oikein on. Saanko kopioida muualta netistä kuvia omille sivuilleni, jos kuvassa ei lue mitään esim. "Copyright reserved" tms? Vastauksia otetaan kiitollisna vastaan. Ainoat kuvat, joiden tekijänoikeuksista voin olla varma, on ihan itse ottamani kuvat. Ja niitä ei ole monta.

Pituus:

Hyvän postauksen pitäisi olla myös lyhyt ja ytimekäs. Tämäkin puuttuu meikäläiseltä. Sorrun jaarittelemaan ja läärittelemään ihan mahdottomia, kuten tässäkin postauksessa. Eihän tämmösiä romaaneja lue erkkikään. Hätäapuna tähän hoksasin äsken että voin laittaa myös väliotsikoita, josko ne hieman luettavuutta parantaisivat.

Ulkonäkö:

Vaikkakin bloggauksessa se sielu on postauksissa, täytyy myöntää, että myös blogin layout vaikuttaa kiinnostavuuteen. Ja on siitä layoutista ihan hyötyhyötyäkin. Kun seuraa useita blogeja, niin jos vaikka viidelläkin blogilla sattuu olemaan sama blogintarjoajan vakiolayout-pohja, niin minulla ainakin menee sekaisin että kuka sanoi ja mitä. Mutta jos blogilla on uniikki itsetehty leiska niin se jotenkin jää paremmin mieleen, ja se myös antaa jonkinlaista kuvaa blogin pitäjästä. Niin että vaikka minun layout olisi kuinka kökkö, niin on se ainakin itsetehty! :)

Mutta tutkimusmatka jatkuu. Koko ajan uusia asioita valkenee minulle. Toisaalta yksi asia on ehkä sellainen joka ei ehkä avaudu ikinä. Neuleblogit. Ei vaan voi ymmärtää.