Vihdoin ja viimein on ruvettu järjestämään koulutusta työpaikkojen liikuntavastaaville. Toivon sydämestäni että työpaikkaliikunnan ilosanoma kulkeutuisi myös rahakirstujen vartijoille, jotka yleensä ovat eri henkilöitä kuin liikuntavastaavat.

Työpaikkaliikuntaan edut yritykselle ovat kiistattomia, mikä selviää jo tästä käppyrästä. Mutta eikös se ole sitten ensimmäinen asia missä säästetään näin yt-aikakautena. Tällainen lyhytnäköisyys hirvittää. Ei uskota ennaltaehkäisyn voimaan.

IT-alan ihmiset ovat nuoria ja huonokuntoisia. Näin paljasti kesällä päättynyt TYLLI-hanke. Ja aika huolestuttavia tuloksia oli kyseinen tutkimus antanut.

Mikä sitten motivoisi työntekijät liikkeelle? Tottakai paras motivaattori on se että työpaikan tarjoamat liikuntaedut ovat ilmaisia, tai pienellä omavastuulla. Minäkään, vaikka liikkumisesta pidänkin, en ala ostamaan mitään 50 euron kuukausikorttia kuntosalille. Jos sen kortin saisin ilmaiseksi, mitä luultavimmin alkaisin käymään kuntosalilla. Ja mitä tästä sitten seuraisi? Luultavasti niska-hartia ongelmat vähentyisivät elleivät jopa kokonaan loppuisi. Epäilen että päänsärkykohtaukset, joiden takia vuodessa tulee jonkin verran sairaspoissaolopäiviä, saattaisivat vähentyä. Ja uskon myös että yksikin sairaspoissaolopäivä tulee yritykselle kalliimmaksi kuin puolen vuoden kuntosaliliput.

Toinen parantamisen arvoinen työpaikkaliikunnan motivoimisessa olisi edullisuuden lisäksi oikea tarjonta. Otettaisiin ihan oikeasti selville mitä liikuntamuotoja työntekijät haluavat, mihin he lähtisivät mukaan jos annettaisiin mahdollisuus. Virallisia tai epävirallisia kyselyjä on sähköisen viestinnän aikakautena niin helppo järjestää.

Niin nämä ovat tietysti vain omia kokemuksiani it-alan työpaikkaliikuntapalveluista, eivätkä ne kovin montaa yritystä kata. Joissakin yrityksissä näihin asioihin on varmaan panostettu paremminkin. Tällä hetkellä minulla on sellainen tilanne, että käytän työpaikan tarjoamista urheilumahdollisuuksista ainoastaan uintilippuja ehkä 1-2kpl kuukadessa. Tarjolla kyllä on useitakin lajeja, mutta ne tuntuu pääasiassa olevan ns. äijälajeja, joihin minulla ei ole kiinnostusta. En omasta mielestä ole kauhean ronkeli noiden liikkumisten suhteen mutta jos olen tähän päivään asti selvinnyt ilman että minun tarvitsee lähteä pelaamaan jääkiekkoa tai salibändyä äijänköriläitten kanssa niin enköhän pärjää jatkossakin.

Mihin on meidät naiset unohdettu? Uskon että ns. naistenlajeillakin voisi olla it-alalla kysyntää. Aerobickiä, pilatesta, joogaa, tanssia, sauvakävelyä, ohjattua kuntosalia, ratsastusta esimerkiksi? Mielikuvitus on rajana. Ja kustannukset eivät päätä huimaisi, jos verrataan vaikka yhden jumppatunnin hintaa jäähallivuoron hintaan.

Muuten, kuntoliikuntaliiton sivuilta löytyy paljon mielenkiintoista asiaa, kannattaa käydä tsekkaamassa.