Olen nyt laihdutukseni kanssa tilanteessa, jossa en halua enää tiputtaa kiloja, mutta haluaisin kiinteytyä. Eteenkin vyötärönympärystä haluaisin pienemmäksi, jo terveydellisestä syistä. Tästä asiasta valittelin jo aiemminkin. No nyt sitten yhtäkkiä välähti että minullahan on ihan täsmälleen tätä asiaa varten olemassa harvinaisen hyvä ja yksinkertainen opus!

Ostin Katri Mannisen kirjan Tehokiinteytys jo viime keväänä. Ostin kirjan lähinnä käsikirjaksi itselle, siinä on paljon hyvää ja tarpeellista tietoa ruokavaliosta ja liikunnasta. Itse Tehokiinteytys-ohjelmaa en saanut tuolloin vietyä alkua pidemmälle. Tänään sitten heräsi ajatus, että josko lähtisin kokeilemaan  onnistuisiko toinen yrittämä paremmin.

Minä olen aina nopea innostumaan asioista. Ensin ajattelin että alankin heti noudattamaan tehokiinteytys-ohjelmaa tältä istumalta. Sitten onneksi tuli järki käteen, että josko ottaisin tämän viikon kuitenkin ns. lämmittelyviikkona, ja aloittaisin ensi maanantaina. Liikunnan määrä ja laatu oli muistaakseni aika kova tuossa ohjelmassa, että parempi ettei tule hötkyiltyä tässä asiassa.

Ja hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Täytyy tehdä ensin muutamia esivalmisteluja ennen aloittamista:

1. Mittojen ottaminen
Nyt todellakin aion heittää vaa'an mäkeen, ja mittanauhan käteen. Painoa en halua pudottaa vaan pääpaino on noissa senteissä. Tietenkin voin mielenkiinnosta seurata painonkehitystä, mutta se ei ole tämän homman ydin. Ja kun alkutiedot on otettu, on motivaatiota saada niihin lukuihin sitten muutosta.

2. Ruokalistan tekeminen
Edellisellä kerralla taisin kompastua juuri tähän. Eli en suunnitellut ruokailujani etukäteen, ja silloin tulee syötyä mitä sattuu. Eli nyt otan urakaksi tehdä viikon ruokalistan jo etukäteen, jolloin sitä on huomattavasti helpompi noudattaa.

3. Pääkopan valmisteleminen
En aio ottaa tätä tehokiinteytystä mitenkään pilkuntarkasti. Tiedän että on tulossa synttäreitä ja juhlia, joiden antimista en edes aio yrittää kieltäytyä. Tärkeintä on jatkaa juhlista taas sitten eteenpäin.
Suurin pääkopan ongelma on se punttitreenin mukaan ottaminen. Se kun näyttelee tehokiinteytyksessä aika suurta roolia, ja minulla se on tunnetusti tökkinyt. Aloitan itseni aivopesun jo heti huomenna menemällä työkaverin kanssa työpaikan kuntosalille.

Ja yksin en tässä ole, armas siippani lupasi toimia sekä tehokiinteytys-ruokien kokkina että personal trainerina.

Julistan siis tämän viikon viralliseksi tehokiinteyksen lämmittelyviikoksi!

P.S. Kirjoitin päätöksestäni tänne siksi, että olisi helpompaa pitäytyä päätöksessä. Kuten sanottu, olen nopea innostumaan asioista, mutta myös yhtä nopeasti innostus voi lopahtaa.
P.P.S.Täältä voi lukea kirjan kirjoittajan oman tehokiinteytysraportin.