On aika pitää tilannekatsaus liikuntavuoteen 2005. Tähän ei mahdu tietenkään kaikki solmujalkailut tai ahaa-elämykset, mutta ne tärkeimmät laitan ylös.

Sykemittari
Polar F11 -mittari kuuluu ehdottomasti liikuntavuoden 2005 kohokohtiin. Puoli vuotta mietin sykemittarin hankintaa, ja onneksi siihen sijoitin. Mittari on ollut korvaamaton motivaattori ja personal traineri. Polarin webbipalvelu on ollut myös jatkuvassa käytössä. Se on ollut myös tilastohiiren onnen täyttymys.

Junttijumpat
Tänä vuonna aloin käymään tosissani paikallisen yhdistyksen järjestämissä jumpissa. Ostin oikein kausikortinkin, jolla sain kulkea jumpissa niin paljon kuin jaksoin. Ja ihan kiitettävästi tuli kuljettuakin. Paras löytö oli ehkä step-aerobic, ihastuin heti kättelyssä sen tehokkuuteen. Uusia itsensä ylittämisiä löytyi näistä junttijumpista. Ja monia hienoja kokemuksia.

Juoksu
Juoksusta tai pikemmin hölökyttelystä innostuin varovaisesti viime kesänä. Aloitin todella varovaisesti vuorotellen lönkytellen ja vuorotellen kävellen. Aloin hölkkäämään aina vain pidempiä matkoja. Ja minä juoksin, minä joka en oikeasti ole juossut lyhtypylvään väliä pidempää matkaa kymmeneen vuoteen. Harmi vain että syksyn tulo lopetti orastavan juoksuharrastuksen vähän liian lyhyeen. Mutta pienessä mielessäni siintää haave naisten kympistä ensi keväänä.

Kuntosali
Tätä ei voi liikaa hehkuttaa. Olen ylittänyt itseni tässä asiassa niin korkealta että ihan huimaa! Ennen inhosin kaikennäköistä lihaskuntoharjoittelua oikein olan takaa. Ja voi että mitä antipatioita minulla oli työpaikan ilmaista kuntosalia kohtaa! Nyt on ne kaikki ennakkoluulot sitten selätetty oikeen niskalenkillä! Kokeilemalla, yrittämällä ja itselle sopivimman ajan ja tavan etsimisellä se motivaatio sieltä jostain löytyi. Nyt kuntosaliharjoittelu kuuluu elämään 1-2 kertaa viikossa, ja tavoitteena olisi ensi vuonna päästä 3 kertaan viikossa. Hyvähyvähyvä!

Tässäpä siis vuoden 2005 liikuntasaldo. Ihan hyvä, vaikka näin itse sanonkin. Toivon, että vuonna 2006 meno vain kiihtyy, pääsen kokeilemaan uusia lajeja ja jatkan nauttimista liikunnasta.

Liikunnallista vuotta 2006 siis itse kullekin!