Eilen sain vihdoin ja viimein lusmuiluputken katkaistua ja raahasin itseni pilates-tunnille. Oli aika mukavaa pitkästä aikaa, ja huomasi että työmaata riittää, joissakin liikkeissä sai tehdä ihan tosissaan töitä. Välillä tuntui jopa etäisiä häivähdyksiä niistä kuuluisista syvistä lihaksista.

Tänään kävin hierojalla sitten hierotuttamassa jalkojani. Se olikin ihan uusi kokemus. Jalat olivat hyvin tukossa, ja vaativat useita käyntikertoja että ne saadaan auki.

Asiaa kun alkaa miettimään, niin jalat ovat olleet tukossa jo pitkään. Muistan kummastelleeni asiaa jo syksyllä salilla jalkaliikkeitä tehdessäni.

Umpijumissa olevilla jalkoillani on ehdottomasti jotain tekemistä kipuilevan alaselkäni kanssa. Vaan kumpi on syy ja kumpi on seuraus? Onko jalat sen takia jumissa että selkä on kipeä? Vai onko selkä kipeä sen takia että jalat on jumissa?

Niin tai näin, lähiviikkoina pitää käydä useampaan otteeseen hierojalla jalan lihaksia aukomassa. Lisäksi venyttelyä pitää jaksaa ja muistaa tehdä niin paljon kuin jaksaa. Ja lisäksi pitää nyt väliaikaisesti jättää pois kaikki jalat tukkeuttavat lajit, kuten pyöräily ja juoksu. Liikunnallisesti tulee siis nyt olemaan kevyt jakso. Vaan eipä se mitään, selän ja alakropan kuntoonsaaminen on nyt ensimmäinen tavoite.