Terveiset sängynpohjalta! Muutamat viimeiset päivät minun on vallannut outo kuumeilu ja väsymys, en ole töihinkään päässyt. Enkä tänään päässyt odottamilleni terveystiedon perusteet -kurssin luennoille, jotka ainakin viime viikonloppuna olivat todella antoisat. No jospa tästä pikkuhiljaa pääsisi taas elävien kirjoihin. Väsymys ja kuume tuntuu myös selässä.

Lääkärini kanssa oli soittoaika eilen, ja röntgenkuvien perusteella minussa ei ole vikaa pienenpientä skolioosia lukuunottamatta, mikä on kuulemma ihan normaalia. Reumaakaan ei löytynyt. Lääkäri antoi seuraavaksi lähetteen DBC-tutkimuksiin, mikä on ainakin allekirjoittaneelle täysin uusi juttu. Ikävempi juttu on se, että DBC-alkututkimus menee vielä työterveyshuollon piiriin, itse hoidon joutuu maksamaan itse. Lääkäri sanoi sen olevan kallista, ja että kannattaa miettiä haluanko sinne mennä. En uskaltanut kysyä kuinka kallista.

Jälkikäteen mietittynä tämä menettely oli mielestäni kuitenkin kummallista. Onko normaalia työterveydestä ohjata potilas hoitoon, jonka potilas joutuu itse maksamaan? Mitä jos ei ole millä maksaa kalliita hoitoja? Ja silti pitäisi pysyä työkykyisenä? Mielenkiintoinen kysymys. No, maksuttomaan alkututkimukseen aion mennä, ja ehkä siellä uskallan kysyä niitä hintojakin.

Ja jotakin muutakin huolestuttavaa tutkimustuloksissa oli. Kävi nimittäin ilmi että kokonaiskolesterolini on pompannut 7:ään. Olin niin järkyttynyt, etten hoksannut kysyä että minkälainen jako oli LDL:n, HDL:n ja triglyseridien kanssa (inhoan puhelimessa asiointia). Asiahan oli tapetilla jo viime vuoden lopulla, ja tein tuolloin sotasuunnitelman rasva-arvoja vastaan. Ilmeisesti huonolla menestyksellä, vaikka esimerkiksi tupakoinnin olenkin saanut lopetettua. Täytynee ottaa itseä ihan tosissaan niskasta kiinni nyt.

Tämmöstä siis tänään..