Minä se olen kova tyttö tekemään suunnitelmia. Aina olen ollut. Kuten varmaan lukijanikin ovat huomanneet. Se on tietenkin taas toinen juttu, toteutuuko ne. Mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Niin kerta!

Nyt ykkössuunnitelmaksi tälle syksylle on ohjelmassa selän kuntoutus. Nostan se prioriteetissäni ensimmäiseksi, koska on tullut selväksi, että ilman toimivaa selkää en voi elää mielekästä elämää.

Liikunnan osalta ajattelin painottua pääasiassa ns. mind-lajeihin, joiden on tutkitusti todettu auttavan selkäongelmissa. Jumppasalini syksyohjelmassa näyttäisi olevan ainakin joogaa, pilatesta, taijita, balletonea, selkäjoogaa, bodybalancea ja venyttelytuntia. Näille olisi tarkoitus suunnata niin useasti kuin mahdollista.

Jos saan näiden tuntien tehokuurilla edes jonkinlaista hallintaa ja liikkuvuutta selkääni, voin alkaa harkitsemaan muita lajeja mukaan. Esimerkiksi tanssia ja bodypumpia tai kevyttä kuntosalia voisi harkita tässä vaiheessa. Raskaasti selkää ja jalkoja kuormittavat lajit (juoksu, pyöräily, step, combat jne) saavat kuitenkin olla pannassa toistaiseksi.

Tällainen on nyt tulevan syksyn liikuntasuunnitelma, tällä hetkellä.