Tein taas hienon löydön. Olen nimittäin ruokapäiväkirjaa pitänyt kutrin sivuilta löytyvässä laskutaulukossa. Hyviä apuvälineitä ovat olleet. Ainoa ongelma on se, että minun pitää heti syömisten jälkeen päästä kirjaamaan ruokapäiväkirja, tai se jää täydentämättä. Kahden koneen (työ/koti) loukussa olevana tämän tiedoston siirtely ajallaan paikasta toiseen on ollut tuskallista, enkä siksi ole ruokapäiväkirjaa saanut kahta päivää pidempää pidettyä.

Nyt löysin sitten uuden ratkaisun. Kalorilaskuri on netissä toimiva ruokapäiväkirja. Olen tuota joskus aiemminkin käynyt katselemassa, mutta tuolloin taisi tyssätä maksamisen vaikeuteen (tilisiirto). Nyt olivat kuitenkin ottaneet käyttöön tekstiviestipohjaisen maksamisjärjestelmän, eli 1,90e tekstarilla saa kuukauden verran päiväkirja-aikaa. Päätin kokeilla.

Eiliselle päivälle sain kivasti syömiset kirjattua. Koska paino näyttää nyt olevan hiuksenhienosti kasvusuuntaan, koen tärkeäksi tarkastella vähän syömisten laatua, vaikka en sen kummemmin ehkä laihdutakaan. Kalorilaskurilla on erityisen hyvä seurata, että saan tarpeeksi eri ruoka-aineita, eli hh/pr/rasva/kuitu -suhde on balanssissa. Palvelu myös piirtää kivoja piirakoita ja käppyröitä syömisistä ja painosta. Tällaiselle tilastohiirelle oikein unelma :)

Tänään hemmottelen itseäni kampaajalla. Ja illalla pyrin menemään salille. Ja huomenna menen kuuntelemaan heavya.