Viimeinen lomapäivä. On se vaan melko ankeaa huomenna palata töihin. Voisin olla kesälomalla aina.

Liikunnat ovat jääneet loppulomasta vähille, syystä joka on vähän nolokin. Kävimme porukalla kylpylässä polskuttelemassa. Yritin polskutella muka sulavana merenneitona kylpylän altaassa. Siinä liukuessani seireenin lailla sinisessä vedessä menin ja potkaisin pottuvarpaani vedessä oleviin portaisiin. Varpaaseen tuli reikä ja siitä tuli kovasti verta. Se siitä kylpyläreissusta sitten. Varvas on vieläkin kipeä eikä kenkää oikein saa jalkaan. Ja eihän nyt ilman kenkää voi urheilla, eihän? No, ajattelin käydä illalla vähän pyöräilemässä sandaalit jalassa, ettei ihan hunningolle joudu.

Piti puhumani lisää asioista, joista voisimme elämäntavoissa ottaa mallia thaimaalaisilta. Siispä tässä lisää.

Tuore ruoka

Sen lisäksi, että thaimaalaiset suosivat tuoreita hedelmiä, tuoreet elintarvikkeet ja tuore ruoka muutenkin kuuluvat olennaisena osana thaimaalaiseen keittiöön. Oli hämmästyttävää huomata, miten einekset ja muut puolivalmisteet loistivat poissaolollaan paikallisessa ruokakaupassa. Ruoka tulee läheltä, naapuritilalta tai kylän kalastajalta. Eipä löydy lisäaineita! Yksinkertaista, tuoretta ja hyvää. Ja terveellistä!

Merenantimet kuuluvat myös olennaisena osana thaimaalaiseen keittiöön. Ja sama juttu kuin hedelmien kanssa, mereneläviä on niin monensorttista, ettei suomalaiselta kalapuikon syöjältä löydy nimiä edes puolelle! Luultavasti thaimaalaisten ei paljon tarvitse kalaöljykapseleita nieleskellä, eiköhän rasva-arvot ole kohdallaan ihan itsestään.

Vähän harmittaa että jäi hummerit kokeilematta, mutta jotain mereneläviä tuli kuitenkin maisteltua:

tuoretta ruokaa