Aamulla näin tienvirustoilla autoja. Ei ilmeisesti oltu suunniteltu menopelejä näihin arktisiin olosuhteisiin. Se onkin yksi pahimpia pelottavuuden aiheita. Että auto jättää välille, ja ulkona on pimeä ja kylmä. Ja puhelimen akku on loppu. Ja kukaan ei auta. Siinä vaiheessa voisi tulla itku. Onneksi silmäteräni, armas Pirssini ei ole vielä välille jättänyt. Se olisikin aika anteeksiantamatonta.

Viime kesänä mietin kirpputorilla sellaista mustaa paksua hupullista toppatakkia. Että raskiiko ostaa, tuleeko pidettyä, missä säilyttää. Maksoikin peräti neljä euroa. Tänä aamuna tuota takkia ensimmäistä kertaa päälle vetäessäni mietin, että olipa kerrankin fiksu ostos. Lämpömittari näyttää -23,7 astetta. Ja tämä on säätiedotuksen mukaan vasta Pakkasukon lämmittelyä.

Eilen kävin salilla. Jostain syystä olin taas väsynyt eikä homma kiinnostanut yhtään. Ja sunnuntaisesta bodypumpista oli vieläkin paikat kipeänä. Joten vedin homman aika vauhdilla läpi. Kohta pitäisi alkaa vaihtamaan saliohjelmaa, ettei se alan ihan kyllästyttämään. Vaan kun ei jaksa sitäkään tehdä. En ole jotenkin käynnistynyt ollenkaan tälle vuodelle.