Anonyymin kommentoijan innoittaman aloin miettimään omaa suhtautumistani tähän terveet elämäntavat -asiaan. Mikä sen virallinen nimitys sitten onkaan. Healthy Lifestyle, lontoon kielellä sanottuna.

Kriittinen itsensä silmäily tekee joskus hyvää. Tällä kertaa se oli jopa huvittavaa. Olen ihan oikeasti juurikin se WannaBe-Sportti joka tuossa sivupalkissa lukee.

Paljon luen urheilu- ja fitnesslehtiä, alaan liittyviä blogeja, nettisivuja sekä keskustelupalstoja (esim. kutri.net ja pakkotoisto.com). Siirrän liikuntasuorituksen jälkeen sykemittarin tiedot koneelle ja analysoin itsekseni niitä. Ravinto- ja liikunta-asiat siis kiinnostavat.

Lopputulos on se, että näköjään käytän rutkasti enemmän aikaa ns. terveellisten elämäntapojen teoriaan kuin käytäntöön!

Oikeastaan kadehdin ihmisiä, jotka voivat vain vetäistä lenkkarit jalkaan ja lähteä ovelta juoksemaan, ilman mitään turhia ajatuksia tai analysointeja tai suunnitteluja.

Mutta tällainen ihminen minä vain olen. Kun innostun jostain asiasta, imen itseeni sienen tavoin kaiken mahdollisen saatavilla olevan informaation asiasta. Tämä terveet elämäntavat -innostus on vaan kestänyt jo muutaman vuoden, eikä näytä olevan hiipumisen merkkejä näköpiirissä.

Mutta toisaalta, kaikesta teoriasta huolimatta, saatan olla sen viikon liikkumatta, "kun ei vaan nyt huvita". Tai saatan syödä kokonaisen pitsan, "kun nyt vaan huvittaa". So What ja So Not?

Oon ilimeisesti vähän hölömö. Taitaa olla vaan liikaa aikaa käytettävissä. Pitäiskö hommata vaikka elämä ittellensä? :)