Eilen tein uuden kuntosaliohjelmani toisen osan. Oli oikeastaan aika rankka. Vatsalihaksia ainakin tuntui olevan niin julmetusti. Pitäisi pyykkilauta kyllä tämmöisellä ohjelmalla alkaa löytymään. Tai edes ensin se kadonnut vyötärö.

Vaikka yllätin itsenikin laittamalla lisää painoa sarjoihin, ja vaikka treeni tuntui tehokkaalta, eipä silti ole mikään paikka erityisen hellänä tänään. Ilmeisesti, vaikkakin on uusi ohjelma, lihakset ovat jo sen verran tottuneita säännölliseen punttitreeniin, etteivät enää ihan niin herkästä kipeydy.

Varsinaista palautusjuomaa en ole kuntosalitreenin jälkeen alkanut (vielä) juomaan. Jotenkin niiden litkujen ja jauhojen kanssa sotkeminen ei innosta työpaikalla, ja jotenkin se ehkä hävettääkin, vaikka siinä mitään hävettävää ei olekaan. Tiedän kyllä, että optimaalisen lihaskasvun ja palautumisen takaamiseksi se olisi välttämätöntä, mutta no.

Nyt olen muutaman kerran yrittänyt tehdä niin, että treenin jälkeen vaihdan vaatteet (en siis käy työpaikalla suihkussa), hyppään autoon, ajan kotiin ja juon proteiinijuoman siellä. Treenin päättymisestä aikaa juoman nauttimiseen menee siis noin 40-50 min. Suositeltavaahan olisi nauttia palautusjuoma heti treenin jälkeen, mutta parempi kai näin kuin ei mitään.

Ainahan täytyy olla jotain parantamisen varaa :)