Takaisin ollaan! Thaimaa takana, arki edessä. Kivaa oli, lämmintä ja rentouttavaa.

rannalla

Suoritin matkalla hieman tutkivaa journalismia blogin aihepiirin merkeissä, ja oli hämmästyttävää huomata, että meillä länsimaalaisilla olisi monia asioita opittavana thaimaalaisilta terveellisen elämän saralla. Konkreettisia, yksinkertaisia pieniä juttuja sekä vähän isompia elämänasennemuutoksia. Käyn tässä läpi joitakin yksinkertaisia asioita, joissa meillä voisi olla opittavaa.

Hedelmät

Eräs positiivinen asia thaimaalaisessa ruokakulttuurissa oli runsas hedelmien syönti. Tuoreita hedelmiä oli aamiaisella, jälkiruuaksi, välipalaksi. Hedelmiä sai ostaa katukojuista puoli-ilmaiseen hintaan naposteltavaksi. Hedelmät oli aina valmiiksi kuorittu ja leikattu kauniisti, joten niiden syöminen oli helppoa. Ja hedelmät olivat uskomattoman herkullisia! Ne hedelmät, jotka tiesi jo ennalta, vaikkapa ananas, maistuivat ihan toiselle tuoreena kuin tänne kotisuomeen tölkissä raahattuna. Tuoreita ja meheviä! Lisäksi oli pitkä liuta hedelmiä joista ei ollut koskaan kuullutkaan! Koskaan ei nähnyt paikallisen syövän jäätelöä, karkkia tai suklaata, vaan aina oli kädessä  tai lautasella tuoreita hedelmiä.

103101.jpg

Tässäpä olisi meillä petraamisen paikka. Hedelmien saatavuus Suomessa on tosin hieman toinen kuin Thaimaassa, mutta improvisoidaan vähän. Jätetään ne jäätelötötteröt ostamatta, ja ostetaan mieluummin torilta pussillinen herneitä, mansikoita tai vaikka porkkanoita! Rouskutetaan niitä! Tuoretta, hyvää, lisäaineetonta ja terveellistä!

Nyt taas blogi hiljenee loppuviikoksi, viimeisiä lomapäiviä lähdemme viettämään ihan perinteisen suomimökkeilyn parissa. Ensi viikolla taas sitten uudella innolla kohta uusia tuulia!