Pientä ärtymystä herättää itsessäni tehokiinteytyksen väliaikainen penkinallemeno. Järki toki sanoo, että on jopa ihan pakollista pidättäytyä liikunnasta, jos on kerran flunssainen olo. Mutta pitääkö se olotilan tulla juurikin silloin kun on aloittanut julkisen projektin? No, uskon että te muutamat lukijani ymmärtänette että muutakaan en voi. Silti tynpii ja nyppii.

Kaiken kukkuraksi liikunnallisesti menee ensi viikkokin sinne penkin alle tämän viikon kaveriksi. Tiistaista torstaihin on työpaikan reissu huitsin nevadaan mökille, jossa päivät ja illat on buukattu täyteen palavereja ynnä muuta yhdessäoloa. Toivon että pääsisin edes hetkeksi tuolla reissulla ulkoilemaan, onhan määränpää yksi suomen parhaimpia ulkoilukeskuksia. Mutta punttitreenistä lienee ihan turha haaveilla.

Teinkin muutokset tehis-strategiaani em. syistä. Päätin että jankutan ensimmäisen 4 viikon ohjelmaa niin kauan että se menee rutiinilla ja hyvin. Vasta sen jälkeen aion siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Ei ole mitään järkeä siirtyä rankempaan treenin jos se helpompikaan ei suju. Eli siksi näin.

Kävin muuten eilen ohjatussa kuntosaliryhmässä. Sain fysioterapeutilta joitain ohjeita. Kuulemma vaihtelun vuoksi kannattaisi jotkut sarjat tehdä niin nopeasti kuin pystyy. Ja että kannattaisi tehdä pienillä painoilla pitkiä sarjoja jos haluaa kiinteytyä, ei isoilla painoilla. Nämä neuvot kyllä ovat ristiriidassa omien tietojeni kanssa. Eikös juuri tuo kommentti, että pienillä painoilla pitkiä sarjoja, ettei vaan lihakset kasva liian suuriksi, ole juurikin sellainen ikivanha myytti jolla ei ole juuri mitään todellisuuspohjaa? Ja sarjat niin nopeasti kuin pystyy? Eikö siinä saa jo vähintäänkin paikat hajalle? No en nyt taaskaan millään muotoa ole minkäänlaisen kuntosaliharjoittelun ammattilainen, mutta olen aika hämmentynyt, koska tieto tuli kuitenkin ammattilaiselta, eli fysioterapeutilta. Jos joku tietävämpi sattuu tätä lukemaan, niin kommentteja kehiin. Siihen saakka aion kyllä jatkaa vanhalla systeemilläni, eli painoja lisää ja liikkeet hitaasti että varmasti tulee liikerata oikein.

Muuten, on perjantai. JEE!