Tänään ihmettelin sitä, miten eri tahtia aika voi kulua.

Esimerkiksi nyt aika kulkee todella hitaasti. Maanantaisin jostain syystä minulla on aina kamala nälkä, riippumatta siitä mitä ja ja miten olen viikonloppuna syönyt. Joten nyt, ennen lounasta, aika kuluu niin hitaasti. Kuin etana se aika matelee, niin hitaasti ettei sen etenimistä voi edes silmin huomata.

Perjantaisin on sitten ne kuuluisat kitutunnit, noin kello 14-16. Tuolloin tuntuu että aika pysähtyy paikalleen, eikä kulu, ei sitten millään. Mutta noiden kitutuntien jälkeen aika ottaakin sitten hurjan spurtin ja jatkaa juoksuaan lauantai-iltaan saakka. Tahti on niin kova, että en pysy perässä, ja joka sunnuntai ihmettelen että mihin se tämäkin viikonloppu hurahti.

Sunnuntaina ajan juoksu hieman hidastuu. Aika kuluu hitaampaa, mutta aika kuluu jollain tapaa mielekkäämmin. On ihan kaksi eri asiaa kun aika kuluu hitaasti perjantai-iltapäivänä kuin että se kuluu hitaasti sunnuntai-iltapäivänä.

Odottavan aika on myös tunnetusti pitkä. Nyt odotan kuin kuuta nousevaa uutta kameraani tulevaksi, ja tuntuu ettei se aika koskaan koita, että syyhyävät sormeni pääsisivät räpelöimään uutta kameraa. Perustin jo Flickriinkin itselleni albumin tulevia kuvia ajatellen, vain kamera puuttuu.

Myös jotkut fyysiset paikat ihan ilmiselvästi aiheuttavat jonkinnäköisen mustan aukon aikajatkumossa, ja on ihan luonnonlaki että näissä paikoissa ajasta tulee hyvin venyvä käsite. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi kaupan kassa, sairaalat ja bussipysäkit.

Joskus odottamisen aiheuttama ajan kulun hidastuminen on masokistisen ihanaa. Aikaa voi käyttää vaikka unelmointiin, mitä tapahtuu kun tuo odotettu aika koittaa. Odotettu tapahtuma saa ihan uudet mittasuhteet kun on ollut etukäteen aikaa suunnitella ja jännittää tuota hetkeä. Siskoni pyysi minua mukaan pitkälle viikonlopulle pariisiin ensi keväänä. Uskon että tuo matka tulee olemaan juuri tällainen etukäteen miljoona kertaa jännitetty ja läpikäyty ja unelmoitu tapahtuma.

Ajattelin että kun saan tämän kirjoitettua, olisi jo lounasaika. Vaan ei niin ei. Aika on jämähtänyt totaalisesti. Vielä pitäisi puoli tuntia saada jotenkin kulumaan. Ehkä pitäisi kokeilla vaikka töiden tekemistä...