Iiks ja kääks. Ihan yhtäkkiä arvaamatta on tammikuun viimeinen päivä pläjähtänyt päin pläsiä. En ollut oikeastaan yhtään varautunut siihen, että tämä kuukausi loppuu näin yllättäen, kuin seinään.

Pitäisi tässä miettiä helmikuun tavoitteita. Tai no oikeastaan ne nyt on terveiden elämäntapojen kanssa aika itsestäänselvät, joten sen kummempia pähkäilyjä en niitä varten tarvitse.

Ruokavalio

Ruokaan on helmikuussa kiinnitettävä huomiota. Ei siis mitään laihduttamista eikä kituuttamista, vaan tarkkailua makroravinteiden (hh/pr/rasva) jakautumisesta sekä riittävän kuidun saannin varmistamista sekä kalorimäärissä pysytellä noin oman kulutuksen rajoissa.  Terveellistä ja maukasta siis. Mainio Kalorilaskuri saa olla käytössä jatkossakin.

Ruoka on suurennuslasin alla nyt siksi, että oikeastaan rehellisesti puhuttuna tuolta joulusta asti ollaan tässä oltu pienoisessa herkku- ja mässäilyputkessa. Vuoden alusta tupakoinnin lopettaminen buustasi tätä herkunhimoa vielä entisestään, ja nyt se on jo kasvanut melko kohtuuttomiin mittasuhteisiin. Herkkua on alkanut menemään lähes päivittäin, ja kohtuuttomia määriä. Eteenkin makeanhimo on jotain ihan uutta, ja sen kanssa pitäisi nyt päästä niskan päälle.

Nyt uskon että tupakoimattomuus onnistuu myös ilman herkkuja, joten on korkea aika ottaa itseä niskasta kiinni.

Liikunta

Liikuntapuoli ei oikeastaan tässä kuussa vaadi mitään tavoitteita sen kummemmin. Tammikuun aikana liikuntakärpänen on puraissut niin mehevästi, että enemmän kait tässä saa olla jarruja painamassa. Tammikuun aikana kokeiltuja uusia lajeja ovat mm. BodyPump, BodyJam, hiihto ja kuntonyrkkeily. Ei huonosti ollenkaan.

Helmikuussa voisi kokeilla vaikkapa BodySteppiä ja Pilatesta.

Muut tavoitteet

Helmikuussa luen enemmän.
Ihan sama mitä lukee, kunhan lukee. Television typerien uusintojen tollottaminen tekee aivottomaksi zombieksi ennen pitkää.

Helmikuussa valokuvaan enemmän.
Taas se on jäänyt. Kaunis talvi menee ohi silmien kokonaan. Sijoitinhan vielä uuteen kameraankin, eihän sitä nyt voi jättää kaappiin lojumaan.