Eilen vanha ystävämme päänsärky ilmoitti taas olemassaolostaan. Koko päivän juili päätä niin että joo. Ja tietenkään töissä ollut yhtään särkylääkettä mukana.

Illalla kotona sitten tympäännyin jomottavaan ohimoon ja kaivoin varaston kätköistä kävelysauvat esille ja painelimme avokin ulos nautiskelemaan uskomattoman upeasta syysilmasta. Tunnin lykkimisen jälkeen olo oli mitä mainioin. Päänsärky oli tiessään.

On ne kävelysauvat kyllä kummalliset kapistimet. Miten pari keppiä voi saada Suomen kansan ihan sekaisin? Silloin kun ne tulivat markkinoille ja niitä alkoi näkymään katukuvassa, vannoin että sinä päivänä kun minulla on sauvat kädessä, minut voi viedä suljetulle osastolle. Vastaantuleva sauvakävelijä sai aikaan tahattoman (tai tahallisen) naurunpyrskähdyksen, niin huvittavalta se näytti.

Nyt minua moinen käytös ja nuo omat kommentit hävettävät, ja ihaillen ajattelen niitä pioneereja jotka jaksoivat sauvojansa ulkoiluttaa ympäristön pilkasta huolimatta. Sauvakävelystä on tullut koko kansan lempilapsi, ja menestys leviää jatkuvasti yhä pidemmälle Suomen rajojen ulkopuolelle. Uskon, että sauvakävely on myös kovaa vauhtia matkalla niinkutsutuksi isänmaalliseksi lajiksi vaikkapa hiihdon rinnalle. Ei mene kauaa kun järjestetään jo sauvakävelyn mm-kisoja (vai järjestetäänkö niitä jo?). Uusia kansallissankareita nousee sauvakävelyn mm-kultamitalisteista. Kunnes niiltä viedään mitalit pois douppinkin takia.

Itsekin siis sitten niihin sauvoihin eräs kaunis päivä tartuin, eikä minua viety minnekään piirille. Mikä siinä sauvakävelyssä on sitten niin mahottoman mahtavaa?

Sauvakävely on raskaampaa kuin kävely, mutta ei niin raskasta kuin hölkkä. Sauvakävelyssä liikutaan sykealueella, joka kohottaa peruskuntoa tehokkaasti. Laihduttajalle myös oiva liikuntamuoto, mikä lienee ilouutinen tälle ylipainoiselle kansallemme. Kävelysauvoilla on myös mahdollista saada irti hikiliikuntaa, tehon voi itse määritellä. Sauvakävely ei myöskään rasita niveliä samalla tavalla kuin hölkkä, joten se sopii mainiosti vanhuksille ja huonokuntoisille.

Lisäekstrana voidaan mainita se että kepakot kädessä voi tuntea itsensä hivenen turvallisemmaksi liikkuessaan pimeillä kaduilla ja kujilla. Varokaa vaan itsensäpaljastelijat ja muut pervotukset! Tämä tyttö voi muuttua kung-fun taitajaksi yllättäen jos tulet liian lähelle.