Kun päätin viime vuoden puolella sen sauhuttelun jättää, päätin myös tällä kertaa ottaa joitain apukeinoja mukaan. Olen aiemminkin lakkoillut, ja helppoa se ei todellakaan ole koskaan ollut. Siksi päätinkin tällä kertaa käyttää kaikki mahdolliset keinot mitä vain löydän.

Ensin hain motivaatiota lukemalla Allen Carrin kirjan Vihdoinkin vapaa tupakasta. Kirja oli kirjoitettu hieman jenkkityylisesti, paljon huutomerkkejä ja ISOJA KIRJAIMIA, mutta asiasisältö oli oikeastaan aika osuvaa. Kirjassa perehdyttiin juuri niihin sudenkuoppiin mitä tupakoitsijan ja lopettajan elämässä oikeasti on, eikä niinkään niihin asioihin joita tupakoimattomat terveysintoilijat paasaavat tulenpalavasti, ja joilla oikeasti ei ole mitään vaikutusta, vaikka totta ovatkin.

Apteekista ostin nikotiinipurkkaa, joita ei tässä 3 päivän aikana ei ole mennyt kuin 3 kappaletta. Ei jostain syystä ole kauheasti ollut tarvetta, joten en sitä purkkaa väen vängällä ole ruvennut mänkyttämäänkään. En kuitenkaan millään tavalla rajoita itseltäni nikotiinipurkkaa, jos sillä vain irti tupakasta pääsen.

Kolmas apukeino olikin sitten uusi tulokas, ennen en ole sitä kokeillut. Tupakkaverkon keskustelupalstoilla tuon Allen Carrin kirjan lisäksi puhuttiin Kudzu-juuresta. Kyseessä on siis ikivanha kiinalainen rohdoskasvi, joten on vuosituhat käytetty Kiinassa alkoholista ja tupakasta vieroittautumiseen. Kudzulla on ilmeisesti paljon muitakin terveydellisiä vaikutuksia, kuten sen luvataan alentavan kolesterolia (kaksi kärpästä yhdellä iskulla!). Paljon mielenkiintoista tietoa Kudzusta löytyy täältä.

Kudzua koen turvalliseksi käyttää juuri sen takia, että sitä Kiinassa on käytetty viimeiset tuhat vuotta menestyksekkäästi ilman suurempia sivuvaikutuksia. Ja tänä päivänkin Kudzua käytetään siellä vastaavasti kuin meillä nikotiinikorvaustuotteita.

Itselläni ei ole Kudzun käytöstä kuin vasta kolmen päivän kokemus, joten mitään syväanalyysia en vielä voi antaa. Kuitenkin, nämä kolme päivää ovat olleet hyvin erilaiset kuin aempina tupakanlopetuskertoina. Ensinnäkin, tupakkaa ei juurikaan ole tehnyt mieli. Aiemmin olen tässä vaiheessa ollut jo seinille hyppimässä ja pahasti, jos en ole jo repsahtanut. Nyt ei mene edes nikotiinipurkkaa juuri yhtään. Toinen mielenkiintoinen asia on se, että olen ollut ihan omituisen hyvällä tuulella. Ei ota pattiin oikeastaan yhtään. Aamulla hoilasin autossa yksinäni TikTakin mukana ja oikein itse säpsähdin kun huomasin. Minä, aamu ja laulu ei kyllä normaalisti sovi mitenkään päin samaan lauseeseen, saati sitten tupakkalakon aikaan.

Eli kokemukset ovat olleet tähän mennessä oikein mieluisia. Aion ehdottomasti jatkaa Kudzun käyttöä, on ihan mielenkiintoista seurata miten tilanne tästä kehittyy.